phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A szülésre való felkészülés nem a fogantatással kezdődik, hiszen egész életünkön át, kisgyermekkorunktól kezdve készül a testünk-, később a lelkünk mind a fizikai, mind a lekik átélésére a másállapotnak. A szülés talán az egyik legintimebb együttlét önmagunkkal és a babával. Ahhoz, hogy félelmeinket, aggodalmainkat legyőzzük,fontos, hogy ismereteinkben, illetve testileg-lelkileg is egyaránt ráhangolódjunk a szülésre...

Napjainkban a korszerű terhesgondozás szerves része a szülésre való felkészítés. Tanfolyamok keretében számos előadást hallgathatnak meg a kismamák a kórházon belül.

Miben nyújtunk mi többet, mint egy kórházi felkészítés?

 • Fontosnak tartjuk a szülésnél jelen lenni akaró apákat is felvilágosítani a szülés élettanáról, hisz egy szorongó apuka nem hasznos segítség a vajúdás alatt
 • Gyakorlatiasabb a felkészítés
 • Egyénileg, nem csoportosan történik, így a személyes és egyéni problémákra és félelmekre jobban tudunk fókuszálni
 • Jobban a természetesebb és háborítatlan szülés segítését célozzuk meg

A felkészülés témái

 • A szülés élettana, szakaszai
 • Szülőpozíciók, amik megkönnyítik és lerövidítik a szülést
 • Gátmasszázs tanítás, gátizomtorna
 • Szülés alatti légzéstechnikák tanulása
 • Szülést segítő praktikák: homeópátiával készüljünk a vajúdásra-szülésre, gyógynövények és illóolajok használata
 • Vajúdás alatti masszázstechnikák: egyes szülést könnyítő testrészek masszírozása a klasszikus svéd masszázs illetve a thai masszázs fogásaival
 • Szülés utáni nehézségek: gát és a műtéti heg gyógyulás segítése természetes módszerekkel
 • Felkészülés a gyermekágyas időszakra, szoptatással kapcsolatos tudnivalók

A felkészítés 2-3 alkalmat vesz igénybe. Betöltött 28. héttől szeretettel várjuk Önt!

Egyéb terápiák

A TRX használata a rehabilitációban
A TRX egy hordozható, felfüggeszthető tréning eszköz, mellyel az erődet, az egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat is erősíteni tudod.

Bach virágterápia
A Bach virágeszenciák közvetlenül a test energiarendszerére hatnak, a terápia célja páciens lelkiállapotából kiindulva a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia helyreállítása.

Craniosacralis terápia
A craniosacralis terápia egy finom érintésekkel végzett manuális terápia, amelyben a test különböző területeinek kezelése által a test önkorrekciós folyamatainak beindítására hat.

Fitt ball torna
A fitball tréning egy dinamikus, minden kondicionális és koordinációs képességet egyaránt fejlesztő edzésrendszer, melynek eszköze a speciálisan e célok megvalósítására kifejlesztett gimnasztikai labda.

Homeopátia
A homeopátia egy egyénre szabott holisztikus gyógymód, mely hatását a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktivizálásával fejti ki, célja a testi-lelki harmónia teljes visszaállítása.

Pilates
A Pilates egy olyan mozgásprogram, amely az egész testet fejleszti, javítja a testtartást, növeli a fizikai terhelhetőséget és jótékony hatással van az agy és a lélek működésére.

Rehabilitációs pilates
A rehabilitációs pilates alkalmas ortopédiai, sportrehabilitációs, neurológiai, pediátriai és a nőgyógyászati problémák kezelésére.

Schüssler só terápia
A Scüssler-féle sók a homeopátia targykörébe sorolandó szerek, alkalmasak hagyományos orvosi kezelésre nehezen javuló és visszatérő betegségek, tünetek kezelésére, mellékhatásuk nincs.

Szülésfelkészítés
Egyéni, gyakorlatias, a természetes szülésre koncentráló felkészülés a szülésre és a szülés utáni időszakra. Szülést segítő praktikák, masszázs- és légzéstechnikák képzett szakembereinktől.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.