phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Mi az integratív hipnoterápia?

Az integratív hipnoterápia a módosult tudatállapot segítségével egy új irányba vezeti a figyelmet; befelé, saját belső világunk felé, hogy új tartalommal gazdagítsa a tudatot, bővítse az önismeretet valós vágyainkról, erőforrásainkról. Az új, belső tudás integrálására a célnak többféle, az adott probléma megoldásához leghatékonyabban használható pszichológiai módszerek technikáit használja, így pl. a katathym imaginatív pszichoterápiát (KIP), ego-state terápiát, neurolingvisztikus pszichoterápiát (NLP), és kognitív viselkedésterápiát (CBT).

Milyen az integratív hipnoterápiás ülés?

Ezt a módszert egyéni, tehát nem csoportos üléseken használom.

Az integratív hipnoterápia kommunikációs munkamódja a módosult tudatállapot, amely mélységétől függően felületes vagy mély relaxáció, hipnózis.

A relaxáció, a hipnózis, a módosult tudatállapot azt teszi lehetővé, hogy a figyelem, a koncentráció befelé, a belső világ felé irányulhasson. Így a konfliktusként, problémaként megélt nehézségekkel összefüggő, azok megoldásához, feloldásához szükséges, addig ismeretlen tartalmak, vágyak és erőforrások napvilágra, a tudatba kerülhetnek, és ily módon kezelhetővé válnak.

A test ellazulásával, a tudati funkciók, a figyelem koncentrálásával az automatikus gondolatok, belső kritikák háttérbe vonulnak, ezáltal lehetővé válik az érzések, valódi belső gondolatok szabad áramlása.

A feladat, probléma megoldásához szükséges, ily módon tudatba került tartalmak integrálására az ego-state, az NLP és kognitív viselkedésterápia eszköztárát a normál tudati szinten használjuk.

A módszer bizonyos esetekben alkalmazható néhány ülés erejéig, általánosabb azonban a min. 10-15 ülésből álló folyamat.

Kinek ajánlható?

A mai kor emberének fontos a tudatosság. Ez olyasfajta érzést nyújt, hogy „az életemet én irányítom, képes vagyok a körülményeimet alakítani, vagyis életmenetem felett kontrollal bírok”.

Előfordul azonban, hogy ez az életérzés meginog. A kontrollt és az általa nyújtott biztonságosnak megélt érzést bizonyos élethelyzetek - az emberi élettel járó természetes változások, visszatérő problémák vagy váratlan veszteségek - azonban megkérdőjelezhetik, kikezdhetik.  

Hétköznapi értelemben a tudatosság alatt leginkább a kívülről megszerzett információkat, a tanult tudást értjük. Ez önmagában azonban a külvilágról szól, nem feltétlenül az egyénről. A problémák, krízisek általában egyensúly-bomlást mutatnak. Problémaforrás lehet, ha az egyén életében nagyobb súllyal, hangsúllyal szerepelnek a kívülről, a környezetből érkező elvárások, és az azoknak való megfelelésre vonatkozó késztetések, mint a saját belső világ megélése, illetve ha e két világ nem összeegyeztethető.

Ajánlható tehát azoknak, akik szeretnék megérteni problémájuk, elakadásuk valódi belső, mély összefüggéseit, és akik az így nyert tudást nem csupán a múlt és jelen problémájának feloldására szeretnék használni, hanem egy mélyebb önismerettel szeretnék a jövőben a valódi, saját útjukat, életfeladatukat megtalálni, és életútjukat sikerrel bejárni.

Az integratív hipnoterápia ára ülésenként

  • első alkalom - 8.000,- Ft / 55 perc
  • integratív hipnoterápiás ülés – 8.000,- Ft / 55 perc
  • 12.000,- Ft / 85 perc
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.