phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A DSGM terápia speciális fogások rendszere, amely az izomzatra és az idegrendszeri szabályozásra egyaránt hatással van, és a csecsemőkori nagy-mozgások korrekciója, ill. tanítása.

Mikor érdemes a DSGM -Dévény terápiát választani?

A speciális manuális technikával nagyon hatékonyan kezelhetők a születési oxigénhiányos károsodást szenvedett koraszülöttek és újszülöttek, a csecsemőkori tartási rendellenességek (pl.: ferde nyak, dongaláb).

Az oxigénhiány az agy izomtónus szabályozásért felelős területeit érinti leggyakrabban. Az újszülött izomtónusa így eltolódhat a csökkent, vagy fokozott tónus irányába, illetve ezek együttes jelenléte is előfordul. Az izomtónus zavaraival szinte minden esetben mozgásfejlődésbeli megkésettség is együtt jár. A DSGM terápia egyszerre korrigálja az izmok működését, az izomtónus szabályozását és tanítható a normál mozgás.

A DSGM terápia menete

A kezelések során legtöbbször a baba spontán, ill. irányított mozgása közben alkalmazzuk a DSGM manuális technikát (rövid ideig tartott testhelyzetekben is), amely folyamatosan megerősíti a tanultak "bevésődését" az idegrendszerbe. A DSGM kezelései általában heti egy vagy két alkalommal szükségesek, kivételes esetekben ennél gyakrabban is alkalmazható a terápia.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.