phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Az autogén tréning az egyik legjobban megalapozott, legjobban kutatott relaxációs, önellazító módszer, amely erősíti a test természetes öngyógyító mechanizmusát. Rendszeresen, tréningszerűen végzett gyakorlatról van szó, melynek lényege, hogy belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív, elfogadó figyelemmel létrehozzuk a pszichés és testi ellazultságot.

Ebben a relaxált állapotban elménk befolyásolni képes testünk önregulációs rendszerét, amely a keringést, szívritmust és lélegzést is kontrollálja. Az autogén tréning rendszeres gyakorlás által az egészségesebb életvitelt szolgálja; frissítő, regeneráló hatása van, javítja a teljesítményt.

Az autogén tréning hatásai

Az autogén tréning segítségével belső nyugalmunkat képesek leszünk könnyebben és tudatosabb módon elérni; képesek leszünk a stressz, szorongás, feszültség és fájdalom csökkentésére, valamint könnyebb módon való kezelésére. A zavaró tényezők kiküszöbölésével teljesítményünkben növekedés várható, és koncentrációs, tanulási, emlékezeti képességünk is javulni fog. Mindezek mellett az autogén tréning segíthet a nemkívánatos szokások, viselkedésmódok leépítésében, a pozitív növekedést szolgáló új szokások elmélyítésében, életünk hatékonyabb megélésében.

Egy autogén tréning időtartama

Heti egy alkalom 13 héten át. Az autogén tréning elsajátítása rendszeres otthoni gyakorlást igényel.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.