phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

manualA Spineart Egészségközpontban közel tíz féle különböző manuálterápiás kezelést nyújtunk. Ha szeretné tudni, hogy műtét nélkül meggyógyulhat-e nyakfájdalma, hátfájdalma, derékfájdalma, porckorongsérve (gerincsérve), végtagba sugárzó fájdalma vagy kézzsibbadása és lábzsibbadása, egyeztessen időpontot magasan képzett gyógytornászainkkal!

A manuálterápia a kézzel végzett gyógyító beavatkozások, speciális műfogások rendszere. A manuálterápiát végző gyógytornászok saját mechanikus energiájukat mozgósítják hasonlóan mint egy gyógymasszázs során, tapintással állapítják meg a tartó és mozgató rendszer elváltozásait, s különféle fogásokkal kezelik a beteget.

A manuálterápia szelíd és olcsó gyógymód, gyakran az ilyen típusú kezeléssel idejét lehet venni a költségesebb orvosi beavatkozásoknak. A blokkok oldásával például az ízületi problémák többsége megoldható. A manuálterápia célja a fájdalom csökkentése mellett az izom-, ideg-, és ízületi- rendszer funkciójának helyreállítása, a minél gyorsabb funkcionális rehabilitáció megkezdése érdekében.

Manuálterápia

Anatomy Trains
A Struktúrális Integrációs Technika segítségével visszaállítjuk az izmok egymáson való elcsúszásának képességét, így azok visszanyerik eredeti rugalmasságukat és erejüket.

Barvicsenko-féle manuálterápia
A manuálterápia fájdalomcsökkentésre és megelőzésre használt módszer. A terapeuta tapintással állapítja meg a tartó és mozgató rendszer elváltozásait, s különféle fogásokkal kezeli a beteget.

Craniomandibularis terápia
A kezelés során a rágóízület okozta panaszokat gyógyítjuk. A terápia alapja a rágóízület funkciózavarainak felderítése, majd az ízület körül található izomcsoportok egyensúlyának helyreállítása.

Dorn terápia és Breuss masszázs
A két terápia kiegészíti egymást. A Dorn terápia egy manuális ízületi korrekciós technika, a Breuss masszázs pedig egy lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs.

DSGM (Dévény módszer)
A DSGM terápia olyan speciális fogások rendszere, amely az izomzatra és az idegrendszeri szabályozásra egyaránt hatással van. Célja a csecsemőkori nagy-mozgások korrekciója, ill. tanítása.

Mulligan-féle manuálterápia
A technika lényege, hogy a fájdalmas, beszűkült ízületi mozgásokat felszabadítsa és segítse azokat egészséges mozgástartományuk visszaállításában.

Osteopátiás repozíció
Az AORT kezelés alkalmazható közvetlenül baleset utáni időszakban is. Célja a túlfeszült izmok ellazítása, a túlfeszülés okozta mozgáskorlátozottság és izomfájdalom csökkentese, megszűntetése.

Pfaffenrot terápia (SRT)
Az SRT különböző reflexek által előidézett gyógymódok és manuális technikák egy időben való használatával gyógyít fejlődésükben elmaradt gyermekeket és központi idegrendszeri sérülteket.

Trigger pont terápia
A Trigger pontok az izmokban tapintható csomócskák, borsó méretű "gumók". A pontot addig tesszük ki mechanikus ingernek, amíg az általa kiváltott fájdalom ill. kisugárzási terület csökken vagy megszűnik.

Typaldos módszer
A Typaldos módszerrel kisugárzó fájdalmak, sportsérülések, krónikus gyulladások, mozgásbeszűkülések kezelhetőek. A módszer különösen hatékony az akut sérüléseknél.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.