phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share
gyogytorna A Spineart Egészésgközpontban közel 20 gyógytorna technika és módszer vehető igénybe. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt nyújtunk gyógyulási lehetőséget.

A gyógytorna segítségével sok esetben műtét nélkül is meggyógyulhat nyakfájdalma, hátfájdalma, derékfájdalma, porckorongsérve (gerincsérve), végtagba sugárzó fájdalma vagy kézzsibbadása és lábzsibbadása.
Gyermekek esetében a korai felismerés megelőzheti a későbbi betegségek kialakulását és elősegítheti a megfelelő, kiegyensúlyozott fejlődést.

Gyerekek esetében a kezelést egy gyermekortopédiai vizsgálat előzi meg. Felnőtteknél első alkalommal alapos mozgásszervi vizsgálat történik, melynek során a gyógytornász meghatározza a probléma vagy a fájdalom feltételezhető okát. A vizsgálat eredményének alapján összeállítja a személyre szóló kezelési programot, amelyet kezdetben sűrűbb, majd egyre ritkuló kontroll mellett a páciens otthonában végezhet.

Gyógytorna

Ágyéki és nyaki stabilizáló tréning
Az ágyéki stabilizációs torna célja a gerinc apró, mély izmainak megerősítése. Segíti a derékfájdalmak, ill. a testhelyzet változtatásra, üléskor belehasító, végtagba sugárzó fájdalom megszüntetését.

Értorna
Érszűkület esetén a keringés fenntartása érdekében a mozgás, a torna a leghatékonyabb segítség. Az érszűkület kezdeti állapotában fontos az oldalági keringés kiépítése, a vérkeringés javítása.

Intim torna
A gátizomtornával sokat tehetünk életminőségünk javítása érdekében. Az intim torna a vizelettartási panaszok csökkentésén kívül javítja az aranyeres panaszokat és jótékony hatással van a szexuális életre is.

Kismama torna
A kismama torna célja a terhesség kiviselésének, a testi és lelki változások elviselésének megkönnyítése, a szülés minél könnyebb lefolyásának elősegítése, az általános jó kondíció megőrzése.

McKenzie módszer
A McKenzie terápia egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás. A McKenzie módszerrel leggyakrabban a porckorong betegségeit, illetve a karba és lábba sugárzó fájdalmat, zsibbadást kezeljük.

Mellkasi fizioterápia
A mellkasi fizioterápia egy célzott kezelés a tüdőre, amellyel a gyógytornász segít a páciensnek minél kevesebb energia befektetéssel minél hatékonyabban lélegezni.

Mozgásfejlesztés – gyermekneurológiai rehabilitáció
A mozgásfejlesztés minden olyan csecsemőnek ajánlott, akinek a mozgásfejlődés bármelyik lépcsője kimaradt, késik, vagy nem megfelelő.

Osteoporosis torna
Az osteoporosis torna egyénileg vagy kiscsoportban zajlik, nagy figyelmet fordítva a gerinc támasztóizmainak erősítésére. Fontos az alsó végtag, a comb és különösen a boka, talp izmainak edzése.

Perifériás idegmobilizáció
A perifériás idegmobilizáció egy speciális fogásokat magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. Célja a felsővégtagi idegek felszabadítása, a karba vagy lábba sugárzó fájdalom megszüntetése.

Preventív gerinctorna és streching
A preventív gerinctorna a mozgásszegény életmód, a sok ülés és stressz következtében kialakult gerincproblémák megelőzésében és kezelésében segít.

Schroth terápia
A Schroth terápia célja a gerincferdülés megszűntetése, a törzs visszaforgatása középre, valamint a korrigált testhelyzet megtartása mellett végzett izomerősítés és nyújtás.

SMR technika
Az SMR módszer lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása. Célja az izompólya problémákból eredő izomfájdalmak, ízületi fájdalmak csökkentése, a kötőszövet és az izomszövet regenerálása.

Taping
A Kinesio-tape egy mellékhatások nélküli 24 órás információs terápia. Felhasználási területe: gyógyítás és megelőzés (sportfizioterápia, neurológia, ortopédia, lymphologia, pediátria).

Terrier technika
Az erőteljes fájdalomcsillapító hatású Terrier technika során az érintett ízület és a körülötte lévő lágyrészek passzív mozgatása, nyújtása mellett a klasszikus masszázs fogásait alkalmazzuk.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.